visual error

YSFlight addon development, questions, tutorials, & more!
Post Reply
ToxicSkylinesMH10
Contributor
Contributor
Posts: 127
Joined: Sat May 14, 2011 10:30 pm
Favorite Aircraft: F-22C
Location: 626
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

visual error

Post by ToxicSkylinesMH10 » Tue Jul 12, 2011 7:06 pm

I'm actually having something of the same problem, Ive created all the necessary files that are required, however, when I turn on YS Flight and try to pick out my plane, it tells me that there is an error.

VISUAL:

I'm not really sure how I'm supposed to fix this :(

UPDATE:

Ive been looking around my files and Ive concluded so far that there is nothing wrong with my lst. or srf. or dat. files.

Its the dnm. what ive been trying to get to work from Blender. Ive exported it, and its just sitting there as dnm.

So its in the format that its supposed to be in, however, it will not load

Shutter

Re: .DNM to Ysflight plane

Post by Shutter » Tue Jul 12, 2011 7:53 pm

That means there's some internal dnm error. You might be declaring a segment that isn't actually a PCK in the dnm, or some other mistake. Is there more written on the error?

Also, moved. Please make threads for new questions.

ToxicSkylinesMH10
Contributor
Contributor
Posts: 127
Joined: Sat May 14, 2011 10:30 pm
Favorite Aircraft: F-22C
Location: 626
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: visual error

Post by ToxicSkylinesMH10 » Tue Jul 12, 2011 8:10 pm

Ohh, sorry about that, I really thought it was related enough :oops:


there just a bit more, here ya go
Load Error (VISUAL):./USER/[TCO-77th]/F-22A/F-22A.dnm
thank you for your help :)

Shutter

Re: visual error

Post by Shutter » Tue Jul 12, 2011 9:11 pm

upload the dnm somewhere and I'll have a look at it.

red baron
Contributor
Contributor
Posts: 338
Joined: Wed Jun 08, 2011 9:08 pm
Favorite Aircraft: P-51 Mustang
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Re: visual error

Post by red baron » Tue Jul 12, 2011 9:27 pm

I had the same problem when i was painting up the ATVA fleet. It's because of the name of your dnm file. Make sure the name of it doesn't include .dnm at the end, and then include the .dnm to it when you're writing up the list file. That should be it. Hope I helped
Chief Fleet Officer of ATVA and commander in the 398th.

ToxicSkylinesMH10
Contributor
Contributor
Posts: 127
Joined: Sat May 14, 2011 10:30 pm
Favorite Aircraft: F-22C
Location: 626
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: visual error

Post by ToxicSkylinesMH10 » Tue Jul 12, 2011 9:57 pm

IT WORKED!!!!!!!! YOU ARE AWESOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AND ON MY TEAM !!!!!! yyyaaaaaayyyyyyyyyy

:mrgreen:

Thank you Baron, and Shutter as well :) Great job as an admin.

red baron
Contributor
Contributor
Posts: 338
Joined: Wed Jun 08, 2011 9:08 pm
Favorite Aircraft: P-51 Mustang
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Re: visual error

Post by red baron » Wed Jul 13, 2011 12:41 am

No problem, took me forever to figure that out on my own :D
Chief Fleet Officer of ATVA and commander in the 398th.

eject
Rookie
Rookie
Posts: 70
Joined: Wed Aug 24, 2011 10:45 pm
Favorite Aircraft: [eject]757-200alitalia
Has thanked: 28 times
Been thanked: 12 times

Re: visual error

Post by eject » Fri Aug 26, 2011 9:06 pm

red baron wrote:I had the same problem when i was painting up the ATVA fleet. It's because of the name of your dnm file. Make sure the name of it doesn't include .dnm at the end, and then include the .dnm to it when you're writing up the list file. That should be it. Hope I helped
for me its not the same i just made the repaitnted dnm thats all what i have to made to make it work??

red baron
Contributor
Contributor
Posts: 338
Joined: Wed Jun 08, 2011 9:08 pm
Favorite Aircraft: P-51 Mustang
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Re: visual error

Post by red baron » Fri Aug 26, 2011 10:35 pm

I don't know yet, sorry. I'll try and think of something
Chief Fleet Officer of ATVA and commander in the 398th.

User avatar
vincent
Contributor
Contributor
Posts: 202
Joined: Wed Feb 02, 2011 7:31 pm
Favorite Aircraft: virtual ones
Location: Toulouse, France
Has thanked: 1 time
Been thanked: 25 times
Contact:

Re: visual error

Post by vincent » Sat Aug 27, 2011 1:52 pm

There is no quick way to test a .dnm

What I did was:
- Trying my .dnm with dnmviewer when I only needed to quicly check everything was well exported
- exporting under ys_install/aircraft/f16.dnm (erasing the stock f16). And fly the default f-16. Because the loading of all the aircraft was long during the startup, I used a second YSFlight installation with only the stock f-16. It's dirty but efficient. I think you have the restart YSFlight when you change the .dnm

ABout your problem, send us your .blend, .dnm and .lst, I'll have a look into it.

eject
Rookie
Rookie
Posts: 70
Joined: Wed Aug 24, 2011 10:45 pm
Favorite Aircraft: [eject]757-200alitalia
Has thanked: 28 times
Been thanked: 12 times

Re: visual error

Post by eject » Sat Aug 27, 2011 2:37 pm

vincent wrote:There is no quick way to test a .dnm

What I did was:
- Trying my .dnm with dnmviewer when I only needed to quicly check everything was well exported
- exporting under ys_install/aircraft/f16.dnm (erasing the stock f16). And fly the default f-16. Because the loading of all the aircraft was long during the startup, I used a second YSFlight installation with only the stock f-16. It's dirty but efficient. I think you have the restart YSFlight when you change the .dnm

ABout your problem, send us your .blend, .dnm and .lst, I'll have a look into it.
i only have the dnm file painted with blender actually i dont know whats srf dat and how to make them XD

User avatar
vincent
Contributor
Contributor
Posts: 202
Joined: Wed Feb 02, 2011 7:31 pm
Favorite Aircraft: virtual ones
Location: Toulouse, France
Has thanked: 1 time
Been thanked: 25 times
Contact:

Re: visual error

Post by vincent » Sun Aug 28, 2011 5:58 pm

Anyway, I'll have a look into the dnm. Could you post it here please?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest