Logitec x56 HOTAS not recognised

Questions, comments, concerns, & fixes
Post Reply
JamesChinnery
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Wed Oct 19, 2022 8:59 am
Favorite Aircraft: F18E_Superhornet
OS: Windows 10

Logitec x56 HOTAS not recognised

Post by JamesChinnery » Wed Oct 19, 2022 9:06 am

I have plugged the two usbs of a Logitec x56 HOTAS into a powered USB hub but YS flight doesn't seem to recognise it at all... The Logitec drivers are installed and the devices are recognised when I fly on https://www.geo-fs.com/
Any ideas?

User avatar
waspe414
Staff
Staff
Posts: 1545
Joined: Thu Feb 10, 2011 9:35 pm
Favorite Aircraft: Kiowa, Mitten, Hornet
Location: Canada
Has thanked: 152 times
Been thanked: 495 times
Contact:

Re: Logitec x56 HOTAS not recognised

Post by waspe414 » Wed Oct 19, 2022 10:50 am

Are you using the X56 software or just the basic Windows driver? How many controllers do you have connected in total? YS only recognizes up to six controllers. Did you edit your control inputs after plugging in the stick? The X56 may have a different device ID than YS is looking for. Open an axis assignment and move an axis on the stick. If YS is aware of it, the axis will autoselect
Actual UltraViolet
Image Image
Image
I stole your turnip. Now you must come and defend your honour. ~ Hank Green

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests