Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Questions, comments, concerns, & fixes
User avatar
dbd000
Contributor
Contributor
Posts: 410
Joined: Wed Apr 09, 2014 4:32 am
Favorite Aircraft: So long as it isn't fictional, I like it
Location: Tauranga, New Zealand
OS: Windows 10
Has thanked: 337 times
Been thanked: 169 times
Contact:

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by dbd000 » Thu Dec 29, 2016 5:59 am

Patrick31337 wrote:If you need to make a null.srf, just enter this in Notepad and save as null.srf with the file type set to "All".
null.srf wrote:Surf
E
Or, you know, open gepoly and export/save the blank model as "null.srf" ;)
What if you use Mac?

User avatar
Neocon
First Class Membership
First Class Membership
Posts: 3715
Joined: Wed Oct 19, 2011 5:01 am
Favorite Aircraft: Baron 58
Location: Tennessee
OS: Win Vista
Has thanked: 1513 times
Been thanked: 1632 times
Contact:

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by Neocon » Thu Dec 29, 2016 6:17 am

I would assume that if you open Blender and have a blank model (not even a vertex), and export it as a .srf and name it null.srf, it will come out as a blank .srf file. Does Mac have a text editor? Is there a Mac version of one of the freeware/open source Notepad clones?

User avatar
AdityaB
Veteran
Veteran
Posts: 547
Joined: Sat Oct 17, 2015 12:40 pm
Favorite Aircraft: All
Location: India
OS: Windows 10
Has thanked: 163 times
Been thanked: 144 times
Contact:

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by AdityaB » Thu Dec 29, 2016 8:35 am

from an old relatable thread: viewtopic.php?p=62455#p62455
Taskforce 58 wrote:The deck and catapult SRF must consist of only ONE polygon.
how? what is this one polygon? how is it done.....
even Pat mentions one polygon objects, in his tutorial....how can a object be made one polygon......

PS: there is something about multiuple polygon in the mentioned old thread....

Thanks again....

-------------------------------------------------------------
Recap wrote: i am constructing a ski jump,
i am taking stock burke files as reference,
for now i have been able to get it going in some direction
but it still gives me the error: failed to load aircraft carrier
i really need help on this 1year old project :lol: :cry:
:|

thanks again :)
Please note that I do not mean any kind of offence in any of my posts
Get full list of
my releases at:
AdityaB's Facility
:) :) :)
*temporarily unavailable further details

User avatar
Neocon
First Class Membership
First Class Membership
Posts: 3715
Joined: Wed Oct 19, 2011 5:01 am
Favorite Aircraft: Baron 58
Location: Tennessee
OS: Win Vista
Has thanked: 1513 times
Been thanked: 1632 times
Contact:

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by Neocon » Thu Dec 29, 2016 10:08 pm

Basically, the visual model plays zero role in aircraft interaction, and the collision model only plays a role when you crash into the side. Most interactions between the carrier and the aircraft involve the deck.srf, catapult.srf, and wire.srf models. The deck.srf is made up only of the faces that the aircraft will move upon. The catapult.srf is cut out of the deck.srf and must have a single polygon face. The wire.srf is cut out of the deck.srf and is the area where the aircraft will touch down and start braking just before it reaches the wire as defined in the .acp.

You need to open up stock carriers and their parts and see for yourself.

User avatar
Grigor
Contributor
Contributor
Posts: 171
Joined: Wed Mar 16, 2011 7:57 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 95 times

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by Grigor » Tue May 09, 2017 7:21 am

Here's a random question... has anyone used the keyword MONTRILS in an aircraft DAT file? I ask because I was digging around the innards of FSMAINDX.exe (exploring, that is, NOT hacking) and this keyword leapt out from amind many familiar ones:

...INITRCKT GUNDIREC VGWSPED2 VGWSPED1 GUNPOWER MONTRILS INITBOMB WEAPONCH SMOKEOIL MACHNGN2 RADARCRS MANESPD3 INITIAGM INITIAAM INITIGUN...

...If nothing else, this exploration has revealed several other rarely-used keywords like TURRETWP (like GUNPOWER on ground-based turrets) and so on. Just open your FSMAINDX in notepad or similar and take a look.

User avatar
Flake
Staff
Staff
Posts: 4237
Joined: Thu Feb 10, 2011 8:47 pm
Favorite Aircraft: Honda CBR1000RR (2004).
Location: Australia
OS: Windows 10 (x64)
Has thanked: 800 times
Been thanked: 1119 times
Contact:

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by Flake » Tue May 09, 2017 7:27 am

I've done the same thing. In fact I modded on of my FSMAIN*.EXE's once upon a time to hide those damned annoying "STALL" messages that show up during airshows when filming and just look ugly AF. (And no, you can't have this exe aero nuts, deal with it. ;P)

Never seen MONTRILS used before.

Also is MANESPD3 new?

Might have to try and find out what these are!

User avatar
Grigor
Contributor
Contributor
Posts: 171
Joined: Wed Mar 16, 2011 7:57 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 95 times

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by Grigor » Tue May 09, 2017 7:35 am

MANESPD3 is to do with driveable ground vehicles. And yeah, I too modded an FSMAIN.exe to get rid of SHOOT when you get missile lock on AGM65s. But, hmm, getting rid of stall might be interesting...
...For personal use only, of course!

User avatar
Flake
Staff
Staff
Posts: 4237
Joined: Thu Feb 10, 2011 8:47 pm
Favorite Aircraft: Honda CBR1000RR (2004).
Location: Australia
OS: Windows 10 (x64)
Has thanked: 800 times
Been thanked: 1119 times
Contact:

Re: Random questions about anything NEAR and IN the realm of YSFlight

Post by Flake » Sun Mar 25, 2018 6:36 am

u2fly wrote:
Thu Aug 18, 2016 2:18 am
Anybody know how set font (typeface) in ".../YSFLIGHT/config/option.cfg" file?
Here is two strings that related to font inside this file

Code: Select all

FONTNAME ""
FONTHEIGHT 14
Bamp. Anyone know how to do this? Text is HARD to read on screen...

EDIT: Seems this functionality was removed by Soji after 2009 update, and it only supported a few fonts anyway: "Arial", "Times New Roman", "System Default", "MS Sand Serif".

Thanks Soji. Only you would make the chat text on servers GREEN. JFC...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest