Page 1 of 1

flamerboy's Barn

Posted: Tue May 27, 2014 8:41 am
by flamerboy67664
Workin on this Crimson Skies Universe Curtiss-Wright J2 Fury.

My first for-YS-only scratch model. It took only 6 hours to make this thing.

I just deleted Blender 2.70 and downgraded to 2.48. (but this thing is made in 2.70)

Image

Please help on how to add animations on blenda!

Re: flamerboy's Barn

Posted: Tue May 27, 2014 10:20 am
by Flake
I like to use dnmviewer. It's more accurate and less messy IMO - even decaff has issues from time to time.

It's pretty easy to use too - self explanatory for the most part. move things, see the results, animate things, see the results - you can't go wrong really.

Re: flamerboy's Barn

Posted: Tue May 27, 2014 10:28 am
by Catraille
Looks good... keep it going!

I think Decaff's animation tutorial is a good source for learning about animation.

Re: flamerboy's Barn

Posted: Tue May 27, 2014 10:54 am
by flamerboy67664
SHIT SHIT SHIT SHIT SHIT!

My Computer got a BSOD while I was adding animations.

SHIT!

-- May 27th, 2014, 6:54 pm --

How can I animate propellers?

Re: flamerboy's Barn

Posted: Tue May 27, 2014 11:27 am
by Flake
I don't know if it helps, but props use CLA 3 in YSFlight.

Re: flamerboy's Barn

Posted: Tue May 27, 2014 4:50 pm
by decaff_42
the YS Wiki has a lot of animation stuff that I pieced together from the scripts themselves and examples in existing models.


The problem you might have been having was that the mesh was originally made in 2.70. I would try exporting it from 2.70 as a obj and then import that into 2.49...unless you've already gotten it as a dnm or srf.

Re: flamerboy's Barn

Posted: Wed May 28, 2014 2:22 am
by flamerboy67664
Sir decaff, can you give me instructions on how to separate objects from the fuselarge so (as you said) the props can animate?

(BTW who likes Crimson Skies here? After this I'll make the Hughes Bloodhawk.)

Re: flamerboy's Barn

Posted: Wed May 28, 2014 11:19 am
by CalvT
Go into edit mode, then select the faces you want to separate, then press p
A message will come up asking what to separate, and click on selected.
And don't forget to name the objects with a .srf at the end - I often do and then can't work out why it isn't working.... :lol:

Re: flamerboy's Barn

Posted: Wed May 28, 2014 12:12 pm
by flamerboy67664
Too lazky to do it.

Too many asshole faces.

Damn I made the model as one I didn't fuck(separate) an object so it won't merge with the model.

Image

Re: flamerboy's Barn

Posted: Thu May 29, 2014 12:30 am
by Flake
Language mate? Jesus H Christ how many warnings from me do you want in a week!?

We have a probation user system and I am more then happy to put you there. Come on, read the general forum rules and get with it!

Re: flamerboy's Barn

Posted: Thu May 29, 2014 2:30 am
by flamerboy67664
Sorry.

-- May 29th, 2014, 10:30 am --

After errors in DNM export by Attribute Error, I ran these things

1. put the DNM export .pyd file in a folder
2. put the .blend file of your project in the same folder
3. open the DNM export .pyd in the folder
4. DNM appears the same name as the .blend file.