How do I make my mouse control the turret?

Questions, comments, concerns, & fixes
Post Reply
User avatar
Ruskiwaffle1991
Rookie
Rookie
Posts: 83
Joined: Mon Jan 04, 2021 1:52 am
Favorite Aircraft: Too many to name :)
Location: Philippines, Earth, Sol System, random arm thing of the Milky Way, random supercluster, Universe
OS: Windows 10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

How do I make my mouse control the turret?

Post by Ruskiwaffle1991 » Fri Jan 15, 2021 7:01 am

I once heard that when you set your controls to keyboard, the turret can be controlled with the mouse. I wanted to do this because for some reason when I try to move my turret with my arrow keys it just stops moving. But when I set my controls to keyboard the turret cannot be controlled and I can only fire my weapons when I press spacebar. Can someone help me with this?
"Prepare for my civil rights beam"- Martin Luther King Jr.

User avatar
waspe414
Staff
Staff
Posts: 1377
Joined: Thu Feb 10, 2011 9:35 pm
Favorite Aircraft: Kiowa, Mitten, Hornet
Location: Canada
Has thanked: 136 times
Been thanked: 350 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by waspe414 » Fri Jan 15, 2021 7:39 am

Option > Joystick/Key Assignment

Image
Actual UltraViolet
Image Image
Image
I stole your turnip. Now you must come and defend your honour. ~ Hank Green

User avatar
Ruskiwaffle1991
Rookie
Rookie
Posts: 83
Joined: Mon Jan 04, 2021 1:52 am
Favorite Aircraft: Too many to name :)
Location: Philippines, Earth, Sol System, random arm thing of the Milky Way, random supercluster, Universe
OS: Windows 10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by Ruskiwaffle1991 » Fri Jan 15, 2021 10:57 am

For some reason, it still won't rotate. I've tested this with the stock AH-1. I've adjusted all the controls.
"Prepare for my civil rights beam"- Martin Luther King Jr.

User avatar
waspe414
Staff
Staff
Posts: 1377
Joined: Thu Feb 10, 2011 9:35 pm
Favorite Aircraft: Kiowa, Mitten, Hornet
Location: Canada
Has thanked: 136 times
Been thanked: 350 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by waspe414 » Fri Jan 15, 2021 11:45 am

Stock AH-1 doesn't actually have a turret, for whatever reason. Use the stock AH-64
Actual UltraViolet
Image Image
Image
I stole your turnip. Now you must come and defend your honour. ~ Hank Green

User avatar
Ruskiwaffle1991
Rookie
Rookie
Posts: 83
Joined: Mon Jan 04, 2021 1:52 am
Favorite Aircraft: Too many to name :)
Location: Philippines, Earth, Sol System, random arm thing of the Milky Way, random supercluster, Universe
OS: Windows 10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by Ruskiwaffle1991 » Fri Jan 15, 2021 12:01 pm

thanks!
"Prepare for my civil rights beam"- Martin Luther King Jr.

User avatar
Ruskiwaffle1991
Rookie
Rookie
Posts: 83
Joined: Mon Jan 04, 2021 1:52 am
Favorite Aircraft: Too many to name :)
Location: Philippines, Earth, Sol System, random arm thing of the Milky Way, random supercluster, Universe
OS: Windows 10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by Ruskiwaffle1991 » Fri Jan 15, 2021 1:28 pm

Tried with TF58's AC130, still ain't working.
"Prepare for my civil rights beam"- Martin Luther King Jr.

User avatar
waspe414
Staff
Staff
Posts: 1377
Joined: Thu Feb 10, 2011 9:35 pm
Favorite Aircraft: Kiowa, Mitten, Hornet
Location: Canada
Has thanked: 136 times
Been thanked: 350 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by waspe414 » Fri Jan 15, 2021 11:05 pm

Did you test it with the stock AH-64? TF's Spooky might not have a turret. And if it does, I don't think turret control is active while in autopilot, if you were trying it that way
Actual UltraViolet
Image Image
Image
I stole your turnip. Now you must come and defend your honour. ~ Hank Green

User avatar
Ruskiwaffle1991
Rookie
Rookie
Posts: 83
Joined: Mon Jan 04, 2021 1:52 am
Favorite Aircraft: Too many to name :)
Location: Philippines, Earth, Sol System, random arm thing of the Milky Way, random supercluster, Universe
OS: Windows 10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by Ruskiwaffle1991 » Sat Jan 16, 2021 3:00 am

I tried with no autopilot and still won't work with the Apache. Idk if my ys hates mouse controls for turrets.
"Prepare for my civil rights beam"- Martin Luther King Jr.

User avatar
waspe414
Staff
Staff
Posts: 1377
Joined: Thu Feb 10, 2011 9:35 pm
Favorite Aircraft: Kiowa, Mitten, Hornet
Location: Canada
Has thanked: 136 times
Been thanked: 350 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by waspe414 » Sat Jan 16, 2021 3:04 am

Try binding mouse to pitch/roll and see if it works there
Actual UltraViolet
Image Image
Image
I stole your turnip. Now you must come and defend your honour. ~ Hank Green

User avatar
Ruskiwaffle1991
Rookie
Rookie
Posts: 83
Joined: Mon Jan 04, 2021 1:52 am
Favorite Aircraft: Too many to name :)
Location: Philippines, Earth, Sol System, random arm thing of the Milky Way, random supercluster, Universe
OS: Windows 10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by Ruskiwaffle1991 » Sat Jan 16, 2021 3:24 am

I can finally control the turret with my mouse so I don't have to worry. But I still have to practice flying with WASD and separate set to neutral buttons.
"Prepare for my civil rights beam"- Martin Luther King Jr.

User avatar
HawkbitAlpha
Veteran
Veteran
Posts: 703
Joined: Thu Jun 23, 2011 6:08 am
Favorite Aircraft: T-38/F-5 family (especially the F-20)
Location: 55 or 12 to 10
OS: Win10 Pro
Has thanked: 77 times
Been thanked: 85 times
Contact:

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by HawkbitAlpha » Sun Jan 17, 2021 3:09 am

You'd be better off just binding the turret control to WASD or the arrow keys and leaving the mouse to fly, because keyboard controls are uniquely horrible for YS. I wouldn't recommend trying to use the mouse for the turret unless you have a stick or other controller to supplant the mouse control with.
Image

User avatar
decaff_42
Staff
Staff
Posts: 3653
Joined: Sat Oct 29, 2011 7:23 pm
Favorite Aircraft: SR-71 Blackbird
Location: Eastern United States
OS: Mac OSX
Has thanked: 723 times
Been thanked: 1500 times
Contact:

Re: How do I make my mouse control the turret?

Post by decaff_42 » Mon Jan 18, 2021 2:50 am

I switched to using the arrow keys for my turret controls recently. I was hoping to use my joystick Hat switch but it turns out ysflight doesn't like that. I switched between dedicated control sensitivity to having a toggle to free up some space on my keyboard to also bind the "return turret to neutral" command which is very valuable.
Check out my website YSDecaff for all my tutorials and addon releases.
Visit by Bitbucket page for Python codes: https://bitbucket.org/decaff42/

Server Flight Log
Addon Database Submit Addon To Database

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Hornet and 2 guests